Nederlandse Stichting

Onze Organisatie
Wie zijn wij?

ANBI

Go 2 School Initiative Uganda (G2SU) is een non-profit organisatie die is opgezet op 12 november 2018 in Oeganda. G2SU zag de grote ongelijkheid van kansen die kinderen krijgen op goed onderwijs in Oeganda. Met name op het platteland en de afgelegen gebieden zijn er veel kinderen die met een grote achterstand in het leven beginnen en daardoor in een vicieuze cirkel van armoede hangen.

 

Go 2 School Initiative Uganda is van mening dat ook deze kinderen recht hebben op scholing! Wij werken vanuit een christelijke motivatie: we willen omzien naar mensen die het minder goed hebben en hen een kans geven op een beter bestaan. Onze missie is om jonge jongens en meisjes in Oeganda een kans te geven om te profiteren van een opleiding en om op die manier een goede start in het leven te hebben.

 

Go 2 School Initiative Uganda is van oorsprong een Ugandese stichting. Vanwege de samenwerking met veel Nederlandse mensen is er een Nederlandse zusterstichting opgericht voor het werven van fondsen in Nederland. Onze website en communicatie is voornamelijk in de Engelse taal, maar er is een mogelijkheid om contact te zoeken met collega’s die Nederlands spreken voor meer informatie.

HELP MEE

Hoe kunt u helpen?

Als non-profit organisatie zijn wij geheel afhankelijk van giften en donoren. Wij geven de voorkeur aan maandelijkse donoren zodat wij hier bij het maken van een budget rekening mee kunnen houden. Voor 30 euro per maand kunnen wij 1 kind het hele jaar door helpen bij alles wat nodig is om naar school te gaan.

Dat zijn bijvoorbeeld schoolgeld, schoolartikelen en kleding. Maar ook medische kosten wanneer een kind ziek is. In het verleden hebben wij ook incidenteel geholpen bij het geven van een voedselpakket of betalen van de huur. Hier kiezen wij voor omdat wij merken dat er meer nodig is dan alleen betaalde schoolkosten om een kind naar school te laten gaan.

Hieronder ziet u onze bankgegevens en hoe u geld over kunt maken naar onze Nederlandse rekening. U kunt ook via ons contactformulier contact met ons zoeken als u op een andere manier ons wil steunen. Bent u geraakt door een van de verhalen van onze kinderen bij de ‘childrens profile’ dan kunt u ook aangeven dat u graag een specifiek kind zou willen sponsoren. Ons doel is om uiteindelijk tenminste 100 kinderen te sponsoren.

Bank gegevens:

IBAN: NL36RABO 0370715462

Reports

Go 2 School Initiative Financial Reports

For transparency and accountability measures, we are providing our partners with financial reports of the years down the road that we have been working together.

2023
Annual Report for 2023
For the year 2023, we managed to do a lot with the finances we received and details can be found in the document below.

Click on the document name to download the report

ANNUAL REPORT 2023

2022
Financial Report for 2022
For the year 2022, we present to you the financial report showing how we used the donations we received from you

Click on the document name to download the report

ANNUAL REPORT 2022 Final

2021
Annual Report for 2021
For the year 2021, we managed to do a lot with the finances we received and details can be found in the document below.

Click on the document name to download the report

ANNUAL REPORT 2021

2020
Annual Report for 2020
With your generous giving, we managed to do a lot with the finances we received and details can be found in the document below.

Click on the document name to download the report

ANNUAL REPORT 2020

Want to get involved?

Join us today, so that together, we can reach our target groups:
Poor people in rural areas outside central Uganda
Children who cannot afford to buy scholastic materials.
Communities without access to clean and safe water.
Vulnerable persons like elderly people, single mothers