Onze Organisatie

Wie zijn wij?

Go 2 School Initiative Uganda (G2SU) is een non-profit organisatie die is opgezet op 12 november 2018 in Oeganda. G2SU zag de grote ongelijkheid van kansen die kinderen krijgen op goed onderwijs in Oeganda. Met name op het platteland en de afgelegen gebieden zijn er veel kinderen die met een grote achterstand in het leven beginnen en daardoor in een vicieuze cirkel van armoede hangen. 

Go 2 School Initiative Uganda is van mening dat ook deze kinderen recht hebben op scholing! Wij werken vanuit een christelijke motivatie: we willen omzien naar mensen die het minder goed hebben en hen een kans geven op een beter bestaan. Onze missie is om jonge jongens en meisjes in Oeganda een kans te geven om te profiteren van een opleiding en om op die manier een goede start in het leven te hebben. 

Go 2 School Initiative Uganda is van oorsprong een Ugandese stichting. Vanwege de samenwerking met veel Nederlandse mensen is er een Nederlandse zusterstichting opgericht voor het werven van fondsen in Nederland. Onze website en communicatie is voornamelijk in de Engelse taal, maar er is een mogelijkheid om contact te zoeken met collega’s die Nederlands spreken voor meer informatie.